Adv

Tuesday, September 19, 2017

Casuarina @ Meru | Ipoh Perak


Assalamualaikum



buffet lunch. 

meraikan officemate yang berpindah ...

kalau tak kerana ini, tak da sebab pulok nak merasa lunch sini kan... sangat berbaloi dengan harganya...peibagai pilihan dan sedap...harga tak salah RM30 lebih per person.





 
tak rugi mencuba.... ^---------^


Medan Selera Dataran Dato Sago | Kacang Putih Buntong | Ipoh Perak


Assalamualaikum


suka tengok anak3 shida ini..tertib jer makan....  ^---------^
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 

parking berbayar guna kupon MBI..kalau tak daq..kiosk di sini ada juai...dont worry...

 

 
 
bergambar di Tugu Peringatan Birch.


nama lain bagi Medan Selera Dato Sago adalah clock tower...sebab di sini ada clock tower...





konsep makan di sini free seating...boleh order makan minum dari gerai depan sekali waima yang belakang sekali...ikut suka hangpa la selera masing-masing...ada chinese malay indian food...favourite aku sini kedai ah yong... air buah & roti ban stim........


alhamdulillah....

landmark : belakang Town Hall Ipoh.
 

nama kedai PKH Enterprise.. lokasi Buntong.

beroperasi dari rumah buat kedai kacang ini..memang dari dulu suka beli kat sini lagi...nak raya puasa ka..buat kudapan ka memang kat sini jer beli...

 


wasalamu...

Monday, September 18, 2017

Rambai Classic Cafe | Kuala Kangsar Perak


Assalamualaikum


 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



lokasi : Taman Puncak Bougainvillea

landmark : Stesyen Minyak BHP 


 

 


 


nasi goreng sedappppp

akhirnya jejak setelah VIRAL malatop2 di FB dulu...next time kalau repeat, boleh try order chicken chop pulak ....... 




Sudu Garfu Cafe | Ipoh Pk


Assalamualaikum



kembali semula mencoret dalam hujan petang sejuk bedi....angin lembut menampar2 pipi...bagi meriah balik ...

kedai makan sudu garfu cafe ini, kat tasek sebelum ini...dah pindah sini beroperasi...

tekak kami sini sedap..dua2 jenis tema sedap..western mahupun siam...worth eyery penny...



landmark belakang Gondola Bandar Meru Raya Ipoh.

 
ok selamat menjamu selera... ^---------^


Tuesday, September 5, 2017

Sambutan Hari Kemerdekaan ke 60 | Ipoh Perak


Assalamualaikum



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
 
menggalas tugasan jabatan utk snap pasukan kawad dema..jadi gagahla meng rajinkan diri...subuh sapie jam 5 pagi dah bangun...untuk gegas ke padang ipoh...lapik perut dulu kat clock tower....
 
 
auww..baru perasan puteri di raja ini menjeling mokcik ni....tanjat kite tau.... 
 
 

gambar Raja Nazira Safya yang sempat dirakam .. pentas utama memang tak boleh dekat...kalau ada tele memang sedap la snap...ini guna ler yang hado sahaje...






i loike tarian gabus...adik ni pegang GABUS...

persembahan kebudayaan dari student sekolah.

perarakan di mulakan dengan membawa bendera........






bomba dulu2 naik basikal...

bekenan beno dengan lorry hippo basuh jalan ni...


 

 

yeayy alhamdulillah settle dah tugasan yang diberikan...dan bersyukur hidup dalam negara yang Merdeka....semoga kemerdekaan ini berkekalan sehingga bila2 demi generasi masa hadapan.... 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...